Održana prva radionica o edukacijsko-komunikacijskoj strategiji

U četvrtak 26. veljače 2015. godine u Velenju je održana prva od četiri radionice o edukacijsko-komunikacijskoj strategiji, na kojoj je sudjelovalo šestero predstavnika hrvatskih projektnih partnera te predstavnici slovenskih partnera u projektu.

U prvome dijelu radionice organiziran je obilazak eko dječjeg vrtića „Tinkara“ u kojem se uspješno provodi program edukacije djece o pravilnom gospodarenju otpadom, recikliranju i ponovnoj uporabi te općenito zaštiti okoliša. Nakon toga sudionici su posjetili društveni dom u Velenju, u sklopu kojeg djeluje udruga Međuopćinski savez prijatelja mladih Velenje (Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje), koja u suradnji s Institutom za ekološka istraživanja ERICo (Inštitut za ekološke raziskave ERICo) iz Velenja organizirano educira građane o zaštiti okoliša i gospodarenju otpadom. Nakon prikazanih prezentacija sudionici su vlastitim rukama sudjelovali u aktivnostima recikliranja otpadnih staklenki i limenih poklopaca, od kojih su izradili igru „Memory“ u kojoj se spajaju sličice otpada s odgovarajućim spremnicima u koje se on mora odložiti.

Nakon radionice održan je četvrti partnerski sastanak radi dogovora o detaljima vezanim za provedbu ostalih radionica u sklopu projekta. Dogovoreno je također da VG Čistoća provede anketu među svojim korisnicima, koja će biti osnova za izradu edukacijsko-komunikacijske strategije. Na radionicama će se provesti SWOT analiza stanja na području Grada Velike Gorice, sa ciljanim skupinama sudionika, a analizirat će se njihovi pogledi na postojeće stanje i buduće planove za komunikaciju s javnošću o pitanjima gospodarenja otpadom.